fbpx

גמלה בליבכם ההחלטה להתחיל טיפול פסיכולוגי? קיבלתם המלצה על איש טיפול מקצועי, וקבעתם מועד למפגש ראשון? אתם וודאי מתרגשים, אולי אף חוששים, תוהים מה עומד להתרחש בחדר הטיפולים ומוצפים באינסוף שאלות. כדי שתדעו קצת יותר לקראת מה אתם הולכים, ועל מנת להפיג את ענן חוסר הוודאות המרחף מעל לראשכם, הנה הצצה קטנה לעתיד לבוא.

על מטרתו של הטיפול הפסיכולוגי ועל חשיבות המסגרת הטיפולית
על אף שאופיו של טיפול פסיכולוגי משתנה מאיש מקצוע אחד לאחר ומשיטה טיפולית אחת לשנייה, במהותם, טיפולים פסיכולוגיים הם דומים, ומטרתם היא לאפשר לכם להתבונן באופן מעמיק בתבניות המחשבה שלכם, בדפוסי ההתנהגות וברגשות, שחוזרים על עצמם שוב ושוב, ויוצרים תקיעות בחייכם, חוסר שביעות רצון, תחושה של היעדר רווחה ואף תסמינים נפשיים ופיזיים שפוגעים באיכות החיים שלכם.
המסגרת הטיפולית, הנקראת בשפה מקצועית "סֵטִינג טיפולי", והכוללת את אורך המפגש הטיפולי, את קביעות המפגשים, אחת לשבוע (לעיתים גם פעמיים בשבוע ולפעמים אחת לשבועיים- בהתאם למקרה) באותה השעה, את המיקום הקבוע של הפגישות ואת עלותם אמורה להיות חד משמעית ובלתי משתנה, זאת במטרה לסייע למטפל ליצור מרחב יציב ובטוח כמה שיותר עבורכם כדי לצלול עמוק פנימה, אל נבכי נפשכם.

מה צפוי לכם בתחילת הדרך?
shutterstock 180190745

אז הרמתם את הכפפה, קבעתם מועד לפגישה, הימים חולפים מהר ויום הטיפול שלכם קרב. מה עומד לקרות באותו יום? רצוי להגיע למכון/לקליניקה כמה דקות לפני מועד תחילת המפגש הטיפולי, כדי שתספיקו לקחת נשימה עמוקה ולהירגע. לאחר שתפתחו את הדלת ותתיישבו על כורסת/ספת הטיפולים, הפסיכולוג יציג את עצמו ויבקש מכם לספר לו מדוע הגעתם אליו. ברוב המקרים, מטופלים מגיעים כדי לטפל בסוגייה ספציפית, אך משנפתחת דלת חדר הטיפולים, כדאי להיות פתוחים ונכונים לקבל את כל מה שעשוי לעלות, בין אם אתם סבורים כי הוא קשור באופן ישיר לסוגייה בה אתם רוצים לטפל ובין אם לא. כך למשל, יכול להיות שקיבלתם החלטה ללכת לטיפול על רקע הליך גירושין קשה, אך התכנים שיעלו בטיפולים יהיו פחות קשורים לגירושין, אלא יותר לחוויות שעיצבו אתכם כילדים, לטראומות שחוויתם או לאירועים קשים אחרים שהודחקו, והם חוזרים וצפים בחזרה אל התודעה במסגרת הטיפולים. במילים אחרות, ככל שתגיעו פתוחים יותר, גם מההיבט של נכונות לשתף וגם מההיבט של סקרנות לקראת מה שצפוי לכם- כך תוכלו להפיק יותר מהמפגשים הטיפוליים.

אתם, הצרכים שלכם ומה שאתם בוחרים להעלות נמצאים במרכז
לרוב, המפגש הטיפולי סובב סביבכם, כאשר אתם, כמטופלים, אמורים להיות במרכז. הפסיכולוג יתמקד בכם, במה שאתם מביאים אתכם לחדר הטיפולים וברגשות שעולים בכם, כאשר התקשורת ומערכת היחסים שיתפתחו ביניכם, מה שנקרא בשפה מקצועית "הברית בין המטפל למטופל" אמורות להוות אמצעי נוסף בדרך אל המינוף שלכם וזרז לחולל שינוי בחייכם, היות שיחסים אלה בדרך כלל מהווים מראה למערכות יחסים אחרות שניהלתם או שאתם מנהלים בחייכם, ועל כן ניתן ללמוד מהם לא מעט על עולמכם הפנימי.

איך יוצאים מהטיפול הראשון?
בסיומה של הפגישה הראשונה אתם עשויים לצאת עם תחושה טובה, נינוחה יותר, אולי אף של הקלה מסוימת, עם סקרנות ותקווה לגבי העתיד לבוא.
לעתים הפגישה הראשונה מסתיימת דווקא בתחושת מועקה, אולי עומס מחשבתי- נפשי- רגשי, וגם זה עשוי להיות בבחינת סימן שהתחלתם להעלות תכנים לא פשוטים ושבפגישות הטיפוליות הבאות יהיה המשך 'עבודה' והתייחסות משותפת (מטפל- מטופל) לכך.

 

אם אתם מריגישים שאתם זקוקים לעוד מידע, אתם מוזמנים לפנות אלינו.