fbpx

נכון שלילדים עם הפרעות קשב וריכוז יש מוסחות גבוהה, קשה להם לשבת בכיסא לאורך זמן, יש להם נטייה לשכחנות, פזרנות ועוד ועוד, אבל ילדים כאלה גם ניחנו במתנות ששווה שתדעו על קיומן. המאמר שלפניכם נכתב במטרה להציג פרספקטיבה נוספת על הפרעות קשב, כדי להזכיר לקוראים שלנו שהיא מביאה איתה הרבה דברים טובים.

 

 teen-pic



מתנה ראשונה: יצירתיות
במאמר שפורסם ב-xnet ב-10 באפריל 2016 מספר המורה שרון כהן, על הרגע הזה שבו הוא הבין שהפרעות הקשב שלו הן המתנה הגדולה ביותר שקיבל בחייו, ועל איך הן מאפשרות לו להפגין יצירתיות רבה כל כך. ואכן ילדים (ומבוגרים) עם הפרעות קשב הם מאוד יצירתיים, יש להם יכולת לחשוב מחוץ לקופסא ולהתנתק ממוסכמות חברתיות לגבי מה "נכון", "נורמטיבי" או "מקובל", ולכן הם גם יכולים להיות יזמים נפלאים ואנשי חדשנות.

 

מתנה שנייה: ים של אנרגיה 

ילדים רבים עם הפרעות קשב וריכוז נתברכו בהמון אנרגיה אותה ניתן לתעל למקומות חיוביים ולהרבה עשייה. אז נכון שאולי זה גורם להם להפריע במהלך השיעור ולהשתעמם מהר מידי, אבל מחוצה לו, הם יכולים להצטיין בספורט, ללהטט בין אינספור פעילויות ולחפש כל הזמן להעשיר את עצמם בדבר מה חדש ובכך להתפתח באופן מרשים כבני אדם.

 

kid-grass

מתנה שלישית: ספונטניות וקלילות בחיים
ילדים עם הפרעות קשב נחשבים לאימפולסיביים, אבל אימפולסיביות היא לא בהכרח דבר שלילי כי דווקא כשאנחנו לא מקדישים הרבה מחשבה תחילה לפעולות שאנחנו מבצעים, סיכוי טוב שנלך עם הלב במקום עם ההיגיון. למה זה טוב? כי כשהולכים עם הלב אפשר לחיות חיים מלאים יותר, ולא חיים שנכפו עלינו, במסגרתם אנחנו מוצאים את עצמינו עושים דברים שצריך במקום את מה שאנחנו באמת אוהבים לעשות. מעבר לזה, האדם הממוצע חושב למעלה מ-10,000 מחשבות ביום, שהן בדרך כלל רפטטיביות ומטרידות. אם אפשר לפעמים לא לחשוב, ופשוט לעשות מהלב, למה לא? ילדים אימפולסיביים הם בשל כך הרבה פעמים ילדים ספונטניים, שסופגים המון ופתוחים לנסות דברים חדשים, ולכן החיים שלהם מאוד צבעוניים ומלאי ריגושים.

 

מתנה רביעית: יופי של אינטואיציה
ילדים עם הפרעות קשב הם גם מאוד אינטואיטיביים ויש להם תחושות פנימיות מאוד טובות (שהן לא תוצר של מחשבה אלא של ידיעה פנימית עמוקה), שאפשר לכנותן "חוש שישי". חוש שישי כזה מתייחס לאופן שבו בעלי הפרעות קשב וריכוז לא צריכים לחשוב על עניין או בעיה באופן מתודי, אלא הם יכולים פשוט לגשת ללב העניין והם כבר יודעים כיצד לפתור אותו.

 

מתנה חמישית: הפרעות קשב כמנוע להצלחה
לא מעט מהמפורסמים שאנחנו כל כך אוהבים הפכו את האתגרים ההתנהגותיים שלהם להצלחה. אלברט איינשטיין, נפוליאון, מוצרט, וופי גולדברג, סילבטר סטאלון, וולט דיסני, מייקל פלפס- המכנה המשותף לכולם הוא שהיו או שיש להם הפרעות קשב, והם הצליחו להשתמש בהן כמנוע לצמיחה בחיים. זה אומר שדווקא לקות בתפקוד יכולה לעורר מוטיבציה רבה עוד יותר מתוך צורך להוכיח לכולם ש"אני יכול/ה",

 

לסיכום, ילדים עם הפרעות קשב הם יצירתיים מאוד, יש להם חוש הומור, המון אנרגיית חיים ויכולות בין אישיות גבוהות. ילד שילמד להתאהב במה שהרוב מכנה כ"בעיה" שהוא סובל ממנה ולראות את הטוב שבה, יצליח בקלות רבה יותר לגלות את הצדדים החיוביים האלה, המקופלים בהפרעת הקשב שלו, ודרכה ובעצם בזכותה, ללמוד לאהוב את עצמו יותר, ולהפיק יותר מחייו- הן בבית הספר והן מחוצה לו.